Balans tussen business & Quality time met familie

family, pier, man-591579.jpg

Balans tussen Business en Quality Time met de Mini’s: Jij en Je Gezin Eerst!

Lieve moeders met een eigen bedrijf! Het kan een echte uitdaging zijn om je bedrijf te laten floreren en tegelijkertijd voldoende tijd te besteden aan je geliefde gezin. Met een gezin van 5 weet ik dat dit uitdagingen met zich meebrengt. Hierbij een paar supertips om je te helpen een gezonde balans te vinden tussen die twee belangrijke werelden, en oh ja, vergeet vooral niet voor jezelf te zorgen:

1. Prioriteiten Stellen: Begin met het definiëren van wat voor jou écht belangrijk is. Maak een lijst van de zaken die je zowel in je bedrijf als in je gezinsleven wilt bereiken.

2. Plan Family Time: Net zoals je belangrijke zakelijke afspraken plant, blokkeer ook tijd in je agenda voor quality time met je gezin. Maak er een niet-onderhandelbare afspraak van.

3. Werk Slim, Niet Lang: Focus op efficiënt werken tijdens je werkuren, zodat je tijd overhoudt voor je gezin. Kies voor taakgericht werken en vermijd multitasking.

4. De Kracht van Delegatie: Als virtual assistant ben ik dol op dit woord – delegeren. Overweeg om bepaalde zakelijke taken uit te besteden, zodat je meer tijd hebt voor je dierbaren.

5. Selfcare is Geen Luxe, Maar Een Noodzaak: Vergeet niet om voor jezelf te zorgen. Neem regelmatig een moment om te ontspannen, iets leuks voor jezelf te doen en op te laden. Toen ik als Virtual Assistant begon was dit een van mijn grootste valkuilen. Ik ging maar door en door en na een lange tijd werd ik daar niet meer happy van. 

6. Technologie als Bondgenoot: Maak gebruik van handige technologische hulpmiddelen om je werk te stroomlijnen en meer tijd vrij te maken. Denk aan apps voor projectbeheer of online planningstools.

7. Zeg Ja tegen Hulp: Het is oké om hulp te vragen. Of het nu gaat om een VA of hulp van familie en vrienden, accepteer dat je niet alles alleen hoeft te doen.

8. Creëer Routines: Vaste routines kunnen helpen om de grenzen tussen werk en gezin duidelijk te maken. Begin de dag bijvoorbeeld met een familieontbijt en eindig met verhaaltjes voor het slapengaan.

9. Flexibiliteit Is de Key: Wees flexibel en accepteer dat er dagen zullen zijn waarop werk en gezin elkaar overlappen. Het is oké, zolang het geen constante gewoonte wordt. Acceptatie is geef je uiteindelijk ook rust!

10. Vier de Kleine Overwinningen: Sta stil bij je successen, hoe klein ze ook mogen lijken. Het is belangrijk om jezelf en je gezin te belonen voor de inspanningen.

Een gezonde balans tussen werk en gezin is een voortdurende reis. Soms zal de ene kant wat zwaarder wegen dan de andere, en dat is helemaal prima. Het belangrijkste is dat je tijd maakt voor wat er echt toe doet: liefde, geluk en quality time met je dierbaren. 💖👩‍💼👩‍👧‍👦

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *